Arbetsintervju och livskris


Idag hade jag en arbetsintervju över nätet. Jag fick veta att de hade valt ut 10 stycken personer inklusive mig från 150 sökande vilket gör mig väldigt smickrad. Smicker till trots hade jag svårt att sova inatt då arbetsintervjuer faktiskt är bland det absolut värsta jag vet. Det spelar ingen roll hur självsäker jag känner mig - att tvingas prestera socialt under press ger mig mardrömmar. Nåväl, det kändes helt okej iallafall och om jag blir erbjuden jobbet eller inte återstår att se.

I övrigt känns det som att jag har hamnat i någon form av livskris. Jag tvivlar helt plötsligt på i stort sätt alla mina livsval och vad jag vill och inte vill. Förmodligen beror det inte på någonting mer dramatiskt än att jag för första gången på flera år inte studerar heltid och att jag plötsligt står inför en stor förändring. Innan jag började plugga var jag väldigt mycket yngre och arbetade heltid på ett jobb som jag visste bara var någonting tillfälligt medan jag idag plötsligt har valt yrkesområde utan att egentligen ha reflekterat över det. Plugget är tryggt. Jag vet att jag är bra på allting som rör studier och det akademiska livet och det känns både läskigt och sorgligt att lämna den tryggheten bakom sig. Hur vet man vad man vill, vad man inte vill, var man ska, var man inte ska?

Hur vet man någonting överhuvudtaget?

Gillar

Kommentarer

Elisa,

Som du skriver så står du inför en förändring. Jag tror det har stor betydelse för tankarna som då kan uppkomma. Jag känner igen mig, att plötsligt inte känna det helt trygga under mina fötter när något inte är som det alltid varit, eller i alla fall under lång tid. Alla dessa vägar och val som uppkommer kan då vara skrämmande, men mest tror jag det är för att det är något nytt och kanske okänt.

Lycka till med jobbet! Hoppas hoppas du får ett positivt svar.

elisamatilda.se
Madde ,

Tror de flesta av oss har svårt för förändring. Vi väljer det vi är trygga med. Hur gick intervjun ? Vad för job sökte du?

www.nouw/com/madelena
charlottelinden
charlottelinden,

Ja, jag tror det också. Intervjun kändes helt okej! Svårt att veta, men jag gjorde mitt bästa iallafall. ☺️ Jobbet är som ungdomsarbetare. Mix av fältarbete och gruppverksamhet typ, men just nu väldigt mycket uppsökande pga hur det ser ut just nu i samhället.

nouw.com/charlottelinden
Sannaevelyne
Sannaevelyne,

Åh jag ska hålla alla tummar för din intervju! Håller med om att sådana tillställningar är så jobbigt, man ska liksom bli bedömt på hur man är & hur man svarar... just det där med att veta vad man vill eller inte, det undrar jag med.. kommer man någonsin veta ? ♡

nouw.com/sannaevelyne
Lillan Kind,

Det jag inte gillar med arbetsintervjuer är obalansen i granskningen. Den som intervjuas ska tåla ändlöst mycket granskning, som tyvärr många arbetsplatser/arbetsgivare inte skulle klara sig fläckfria igenom om de utsattes för motsvarande granskning. Den arbetssökande måste vara perfekt även för det uruslaste av företag.

Ja hur vet man vad man vill egentligen? Jag vet iallafall att när man plötsligt får tid över att tänka på annat än allt man ska prestera, börjar hjärnan gärna att reflektera och ifrågasätta val som kanske inte var genomtänkta på djupet av ens inre. Eller så var dom genomtänkta och valda utifrån vem man var då det begav sig. Så numera tänker jag ”go with the flow”. Man kan prova, utvärdera och bestämma sig för att byta inriktning. Det enda som verkar vara bestående är att livet är föränderligt.

varapavag.se
corkystyle
corkystyle,

Ja det där att veta vad man vill och inte vill kan göra en galen. Sen att man ibland tvivlar på sig själv är något alla gör ibland. Jag hatar själv arbetsintervjuer då man ska försöka vara sig själv och samtidigt kunna prestera trotts att det känns som hjärtat ska hoppa ur bröstet. Håller tummar och tår att du får jobbet!

nouw.com/corkystyle
Madde,

Jag tror att våra instinkter berättar för oss. Jag går jätte mycket på magkänslan men ja även jag har gjort misstag och tvivlar. Som bara det här med min blogg. Men jag kör på för jag vet att i slut änden kommer det att gå bra

motherandwife.se/
Michaela,

Åh jag hoppas verkligen att jobbet blir ditt😄

nordengrim.nu
Amandamalmflod
Amandamalmflod,

Håller verkligen tummarna att du får jobbet som du har sökt 😊 Jag har jätte svårt om det sker en förendring i vardagen

nouw.com/amandamalmflod
fighterwomen85
fighterwomen85,

Jag håller tummarna att jobbet blir dit. Så att din livskris lugnar sig inom dig ☺️😘

nouw.com/fighterwomen85
Kamilla,

Jag tror att det känns i hjärtat när man gör och tänker rätt. Hjärnan vill ofta framåt och stort medan hjärtat och våra inre är det som kan samla ihop oss. Stor kram och jag håller tummarna för dig ang jobbet du sökte.

kamillaskamera.com/