Arbetsintervju och livskris


Idag hade jag en arbetsintervju över nätet. Jag fick veta att de hade valt ut 10 stycken personer inklusive mig från 150 sökande vilket gör mig väldigt smickrad. Smicker till trots hade jag svårt att sova inatt då arbetsintervjuer faktiskt är bland det absolut värsta jag vet. Det spelar ingen roll hur självsäker jag känner mig - att tvingas prestera socialt under press ger mig mardrömmar. Nåväl, det kändes helt okej iallafall och om jag blir erbjuden jobbet eller inte återstår att se.

I övrigt känns det som att jag har hamnat i någon form av livskris. Jag tvivlar helt plötsligt på i stort sätt alla mina livsval och vad jag vill och inte vill. Förmodligen beror det inte på någonting mer dramatiskt än att jag för första gången på flera år inte studerar heltid och att jag plötsligt står inför en stor förändring. Innan jag började plugga var jag väldigt mycket yngre och arbetade heltid på ett jobb som jag visste bara var någonting tillfälligt medan jag idag plötsligt har valt yrkesområde utan att egentligen ha reflekterat över det. Plugget är tryggt. Jag vet att jag är bra på allting som rör studier och det akademiska livet och det känns både läskigt och sorgligt att lämna den tryggheten bakom sig. Hur vet man vad man vill, vad man inte vill, var man ska, var man inte ska?

Hur vet man någonting överhuvudtaget?

Gillar

Kommentarer

jessiFri85
jessiFri85,

Jag håller tummarna att jobbet blir dit. Så att din livskris lugnar sig inom dig ☺️😘

nouw.com/jessifri85
Kamilla,

Jag tror att det känns i hjärtat när man gör och tänker rätt. Hjärnan vill ofta framåt och stort medan hjärtat och våra inre är det som kan samla ihop oss. Stor kram och jag håller tummarna för dig ang jobbet du sökte.

kamillaskamera.com/