Det är du skyldig din bästa vän

Inlägget är ett betalt samarbete med kattförsakring.se.

En mörk höstdag för nio år sedan blev jag av med mitt hjärta. Det slets ur min kropp och hamnade hos ett par mjuka små tassar som har behållit det sedan dess. Jag vill aldrig någonsin ha det tillbaka, för är det någonstans det hör hemma är det där. Hos Kiara. Hon har alltid varit min stora kärlek men den senaste tiden när jag har bott med henne på heltid igen för första gången sedan jag flyttade hemifrån har vår relation, om möjligt, blivit starkare och finare än någonsin. Många gånger sitter jag och bara tittar på henne medan hon sover fridfullt bredvid och funderar över hur jag någonsin ska kunna somna igen utan hennes små tassar i min hand. För precis som att hon inte kan sova utan min hand kommer jag aldrig att kunna sova utan hennes.Vi har varit väldigt förskonade när det gäller Kiara, men ett par gånger har vi behövt besöka veterinären. Trots att besöken i våra fall har varit korta och bekymmersfria har notan var gång sprungit iväg med x antal tusenlappar, precis som det alltid gör. I de stunderna har jag varit extra tacksam över att Kiara sedan den dag hon för första gången satte tassarna hemma hos oss har varit helförsäkrad.

Att man försäkrar sin hund ser de allra flesta som en självklarhet men jag har noterat att det inte råder samma inställning när det gäller katter. Varför har jag oerhört svårt att förstå då det inte finns någon som helst skillnad i skaderisk och ansvarstagande. Att teckna en försäkring anser jag vara en plikt som ingår när man bestämmer sig för att utöka familjen med ett husdjur. Du gör inte bara dig själv en stor tjänst - du är dessutom skyldig det lilla livet den trygghet det ger att veta att du aldrig någonsin kommer att hamna i en situation där du tvingas välja mellan din bästa vän och plånboken.

Vilken typ av försäkring som lämpar sig bäst beror dels på tycke och smak men också på katten och er situation. Hos kattförsakring.se kan du läsa om olika typer av djurförsäkringar och få råd och tips om vilken försäkring som passar just dig och din katt.

Gillar

Kommentarer

Nyponsoppan
Nyponsoppan,