Det oundvikliga inlägget

Jag har inte och hade inte tänkt att nämna någonting om Corona här inne – dels då det är det absolut enda man hör och läser om i dagsläget och dels då det inte har påverkat mitt vardagsliv på annat sätt än med ökad noggrannhet vid handtvätt – men efter dagens besked om att Folkhälsomyndigheten har höjt den allmänna smittorisken och att regeringen beslutat om förbud mot sammankomster med över 500 personer känner jag mig nästan tvungen. Plötsligt blev det ju så påtagligt hur allvarlig faktiskt är situationen är, både på individ- och samhällsnivå.

Imorgon spelar Frölunda mot Djurgården inför tomma läktare och det stundande slutspelet som skulle dra igång på lördag kommer med all sannolikhet inte att se ut som det brukar göra. Jag står bakom regeringens beslut till 100% – hälsa går före allt annat – men jag ska inte sticka under stolen med att det svider lite (läs: väldigt mycket!) i hjärtat att försöka föreställa sig en nalkande vår utan ett långt slutspel. Samtidigt hoppas jag att åtgärder likt denna som faktiskt märks i vardagslivet hos många människor kan bli en viktig ögonöppnare.

Jag lever med en sambo som har kronisk lungproblematik så att läsa alla kommentarer från arroganta personer som befinner sig utanför riskgrupperna angående att Corona inte är värre än än en vanlig förkylning har provocerat mig något oerhört. Jag är inte heller orolig för min egen skull – min unga ålder och friska kropp hade med all sannolikhet hanterat viruset på ett bra sätt – men man måste kunna bära fler tankar än en åt gången i huvudet. Tillsammans kan vi utverka stordåd men då gäller det att vi samarbetar. Jag hoppas att dagens beslut var ett steg på vägen.

Gillar

Kommentarer

photoemmz
photoemmz,
Människor blir så själviska när något sånt här händer tyvärr. Är orolig för dom i min närhet som är i riskzonen och även alla andra som också är det. Bara att hoppas att detta blåser över snarast
nouw.com/photoemmz
Jag kände mig inte orolig tills i måndags, då där och då förstod jag hur själviska människor verkligen är. Innan tänkte jag att det är lugnt, tills jag får vetskap om att vissa som varit i riskområden glatt går till jobbet och bokstavligen skiter i konsekvenserna. Det är inte konstigt att det eskalerat denna vecka :[. HUR kunde folk vara såna svin? Hur kunde de totalt skita i alla de som inte klarar det här. Det är heller inte som en influensa, det kan itne ens jämföras.
www.saramadeleine.se
Madde,
Vi bestämde idag att vi inte kommer åka till Budapest, en resa vi såg fram emot. Över 6000 bara borta, men precis som du skriver. Man måste tänka på andra. Corona är inte mer än en vanlig förkylning för de allra flesta, men så finns det dom som kanske inte överlever. Sjuka, äldre och handikappade. Det är ju för deras skull man måste tänka till.
www.nouw.com/madelena
Hannas krypin ,
Jag hade inte heller tänkt skriva om Corona men så gjorde jag det också tidigare idag. På jobbet tas smittan på största allvar och vi ska jobba som om vi redan har smittan. Vilket är bra eftersom jag jobbar med multisjuka äldre. Men det är tråkigt med allt annat, slutspel som blir inställda och konserter med mera. Jag oroar mig inte för själva viruset i sig för egen del utan mer för den samhällskolaps som kan bli i värsta fall.
hannafialotta.blogg.se
Marie,
ja det blir tvetydligt allt detta, visst vi klarar av det men som du säger dem som är i riskzoonen och gamla då, därför blir man ju orolig för allt detta nu
sweetwordsbymirre.com
Jessiekaos
Jessiekaos,
försår vad du menar, båda mina föräldrar är i riskgruppen , så jag är ju mest orolig för dom . tycker alla stop man sätter nu är helt rätt, jag tycker det borde vara reseförbud för allmänheten i nu läget, igentligen prata ja lite i det redan för någon vecka sen med sambon, för från början kom ju smittan in via folk som varit utomlands så som jag fattat det
nouw.com/jessiekaos
Paulina
,
Nej jag har inte tänkt så mycket på det innan men som du skriver, nu när dom ställer in vissa grejer börjar man undra. HV får också spela för tomma läktare här i Jönköping.
Kamilla,
Jag tror att vi alla måste lyssna på de professorer som talar om smittan. De har klart och tydligt lagt fram vilka som är i riskgrupperna. Det är dem vi ska värna om osv. Men för oss friska för övrigt har det utbrustit en hysteri kan jag tycka. Sedan stör jag mig enormt mkt på vår älskade land. Antingen så är vi rädda för viruset eller inte.
kamillaskamera.com/
Josefine,
väldigt bra skrivit!
Håller med dig. Jag har astma och är inte så rädd att få det och om jag får det. ber jag till gudarna att mina lungor och kropp klarar av det. Tänker på alla som är i riskgrupperna och hur rädda dom måste vara. usch, Hoppas detta försvinner snart
www.joossanns.com
keereweer
keereweer,
Det är så synd med arroganta människor. The Daily har gjort ett jättebra poddavsnitt om detta som heter Learning to live with the Corona Virus"
nouw.com/keereweer