Det oundvikliga inlägget

Jag har inte och hade inte tänkt att nämna någonting om Corona här inne – dels då det är det absolut enda man hör och läser om i dagsläget och dels då det inte har påverkat mitt vardagsliv på annat sätt än med ökad noggrannhet vid handtvätt – men efter dagens besked om att Folkhälsomyndigheten har höjt den allmänna smittorisken och att regeringen beslutat om förbud mot sammankomster med över 500 personer känner jag mig nästan tvungen. Plötsligt blev det ju så påtagligt hur allvarlig faktiskt är situationen är, både på individ- och samhällsnivå.

Imorgon spelar Frölunda mot Djurgården inför tomma läktare och det stundande slutspelet som skulle dra igång på lördag kommer med all sannolikhet inte att se ut som det brukar göra. Jag står bakom regeringens beslut till 100% – hälsa går före allt annat – men jag ska inte sticka under stolen med att det svider lite (läs: väldigt mycket!) i hjärtat att försöka föreställa sig en nalkande vår utan ett långt slutspel. Samtidigt hoppas jag att åtgärder likt denna som faktiskt märks i vardagslivet hos många människor kan bli en viktig ögonöppnare.

Jag lever med en sambo som har kronisk lungproblematik så att läsa alla kommentarer från arroganta personer som befinner sig utanför riskgrupperna angående att Corona inte är värre än än en vanlig förkylning har provocerat mig något oerhört. Jag är inte heller orolig för min egen skull – min unga ålder och friska kropp hade med all sannolikhet hanterat viruset på ett bra sätt – men man måste kunna bära fler tankar än en åt gången i huvudet. Tillsammans kan vi utverka stordåd men då gäller det att vi samarbetar. Jag hoppas att dagens beslut var ett steg på vägen.

Gillar

Kommentarer

Josefine
Josefine,
väldigt bra skrivit!
Håller med dig. Jag har astma och är inte så rädd att få det och om jag får det. ber jag till gudarna att mina lungor och kropp klarar av det. Tänker på alla som är i riskgrupperna och hur rädda dom måste vara. usch, Hoppas detta försvinner snart
www.joossanns.com
keereweer
keereweer,
Det är så synd med arroganta människor. The Daily har gjort ett jättebra poddavsnitt om detta som heter Learning to live with the Corona Virus"
nouw.com/keereweer
IP: 82.99.3.229