Det positiva mitt i allt det negativa

I situationer likt den vi alla befinner oss i just nu där vårt samhället går igenom en kris och vi ständigt matas av negativa och deprimerande tidningsrubriker är det viktigare än någonsin att försöka vara positiv. Jag har aldrig varit en sådan person som automatiskt ser positivt på allt men jag har samtidigt lärt mig de senaste åren att det alltid går att finna något positivt i allt jobbigt som sker. Ibland ser man det inte förrän långt efteråt och ibland kan man se det tidigare än så om man anstränger sig. Jag har lyckats finna några positiva bitar med rådande situation, har du?


Mitt positiva mitt i allt det negativa:

  • Hur hemskt det än må låta har det faktum att samhället stänger ned åt höger och vänster minskat min stress och prestationsångest lite. I ljuset av den kris vi för närvarande går igenom har mina personliga prestationer blivit så oerhört oviktiga och dessutom känner jag ett visst lugn i att veta att jag förnärvarande faktiskt inte KAN göra mer än vad jag redan gör.

  • Att Johan inte kan arbeta just nu har gjort att vi har mer tid att spendera tillsammans om dagarna. Jag pluggar givetvis som vanligt men plötsligt har jag någon som drar med mig ut på långa promenader mitt på dagen och någon jag kan ta en pluggpaus i solen med. mysigt.

  • Som vid alla tidigare kriser har man fått en tydlig bild av hur otroligt många varma, omtänksamma och fina människor vårt land består av. Det är i motgångar likt den vi befinner oss i nu som man inser att vi godhjärtade människor som faktiskt värnar om varandra är i majoritet.

  • Våren är här och det faktum att man för närvarande inte kan och bör besöka gym, shoppingcenter, restauranger och nattklubbar på samma sätt som annars gör att man, iallafall jag, spenderar mer tid utomhus. Idag hade vi 18 grader strålande sol på altanen här nere i Halmstad.

  • Jag känner väldigt ofta att min kropp skriker efter att få vara hemma och varva ned, men de dagar då jag är helt ledig drabbas jag ofta av dåligt samvete om jag inte gör någonting. Jag uppskattar därför att jag just nu kan vara hemma och samla ny energi med gott samvete.

Gillar

Kommentarer

Marie,
Vi måste verkligen se till det possitiva i detta, så sant.
sweetwordsbymirre.com
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, jag tror att det är viktigt!
nouw.com/charlottelinden
Paulina
,
Bra att se livet positivt. Jag försöker att inte tänka för mycket på det negativa. Även om det händer saker kring oss kan vi inte gå omkring och oroa oss för mycket för det.
charlottelinden
charlottelinden,
Nej, precis. Det enda man kan göra är att dra sitt strå till stacken, sedan får man försöka att tänka positivt utöver det. Om det går.
nouw.com/charlottelinden