Det positiva mitt i allt det negativa

I situationer likt den vi alla befinner oss i just nu där vårt samhället går igenom en kris och vi ständigt matas av negativa och deprimerande tidningsrubriker är det viktigare än någonsin att försöka vara positiv. Jag har aldrig varit en sådan person som automatiskt ser positivt på allt men jag har samtidigt lärt mig de senaste åren att det alltid går att finna något positivt i allt jobbigt som sker. Ibland ser man det inte förrän långt efteråt och ibland kan man se det tidigare än så om man anstränger sig. Jag har lyckats finna några positiva bitar med rådande situation, har du?


Mitt positiva mitt i allt det negativa:

  • Hur hemskt det än må låta har det faktum att samhället stänger ned åt höger och vänster minskat min stress och prestationsångest lite. I ljuset av den kris vi för närvarande går igenom har mina personliga prestationer blivit så oerhört oviktiga och dessutom känner jag ett visst lugn i att veta att jag förnärvarande faktiskt inte KAN göra mer än vad jag redan gör.

  • Att Johan inte kan arbeta just nu har gjort att vi har mer tid att spendera tillsammans om dagarna. Jag pluggar givetvis som vanligt men plötsligt har jag någon som drar med mig ut på långa promenader mitt på dagen och någon jag kan ta en pluggpaus i solen med. mysigt.

  • Som vid alla tidigare kriser har man fått en tydlig bild av hur otroligt många varma, omtänksamma och fina människor vårt land består av. Det är i motgångar likt den vi befinner oss i nu som man inser att vi godhjärtade människor som faktiskt värnar om varandra är i majoritet.

  • Våren är här och det faktum att man för närvarande inte kan och bör besöka gym, shoppingcenter, restauranger och nattklubbar på samma sätt som annars gör att man, iallafall jag, spenderar mer tid utomhus. Idag hade vi 18 grader strålande sol på altanen här nere i Halmstad.

  • Jag känner väldigt ofta att min kropp skriker efter att få vara hemma och varva ned, men de dagar då jag är helt ledig drabbas jag ofta av dåligt samvete om jag inte gör någonting. Jag uppskattar därför att jag just nu kan vara hemma och samla ny energi med gott samvete.

Gillar

Kommentarer

Elina,
Det är alltid bra att tänka positivt! Jag tror att det här med att vara hemma är bra för många faktiskt. Både att man får umgås, ta hand om sig själv och njuta av vädret☀️
detkaosvikallarvardag.com
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, jag tror också det. Är otroligt tacksam över att jag inte tvingas gå hemma utan lön utan faktiskt kan plugga på som vanligt och få mitt studielån.
nouw.com/charlottelinden
Moa Larsson,
Jag tror att Sverige som land är den som kommer ha lärt sig mest när det här är över. För några år sedan tog man bort alla "beredskapslager" och nu har vi blivit varse om att krisen kan vara närmre än vad man tror. Att vi är långt ifrån självförsörjande och inte kan stänga gränserna för import och export blir också en viktig fråga i detta nu. Men det är lite större perspektiv. Tycker det är fint att få ta del av ditt personliga också. Stor kram!
moafidelie.com
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, jag håller med! Kriser likt denna bidrar med riktiga ögonöppnare vilket ju förhoppningsvis kan vara positivt i slutändan. Kram ♡
nouw.com/charlottelinden
Johaannaa
Johaannaa,
Jag tycker det är skönt att va hemma man får verkligen mycket mer tid med varandra , samtidigt som det kryper lite i kroppen ! Jag har dock klarat mig från förkylning och så vilket är skönt. Men går gärna inte ut bland folk just nu 😊 .
nouw.com/johaannaa
charlottelinden
charlottelinden,
Jag håller med om att det kryper i kroppen. Det enda jag vill just nu är att kunna åka till gymmet och alla andra ställen precis som vanligt, men jag försöker trösta mig med att detta bara är under en begränsad period.
nouw.com/charlottelinden
amanda,
jag kan tycka att det är skönt att vara hemma men inte lika kul när mat och sådant i affärer tar slut men bra att det fins mycket posetivt med det med 😊
amndiz.se/
charlottelinden
charlottelinden,
Nej, jag håller med. Så tröttsamt med alla människor som hamstrar och gör så att andra blir utan.
nouw.com/charlottelinden
sofiefriden
sofiefriden,
Mer tid med min son är min positiva sak och att vi kan göra så mycket tsm. Promenader 😊😍
nouw.com/sofiefriden
charlottelinden
charlottelinden,
Gud vad underbart det låter! ♡
nouw.com/charlottelinden
Pärla
,
Visst finns det ljusglimtar. Det bästa just nu för mig är våren, att det verkligen känns som att den är på ingång. Men håller med om att mer tid tillsammans har varit skönt, min gubbe var hemma hela förra veckan.
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, man blir så glad av att vakna till solsken nu för tiden! 😃
nouw.com/charlottelinden
Diana Saelöen,
Så fint att du tar fram allt det positiva som vi faktiskt kan uppleva mitt i allting. Jag håller med om att prestationsångesten minskar och omtanken ökar i vårt samhälle som vi ser nu....kanske det kommer något gott ur allt detta i alla fall. Ja visst är det skönt att solen nu är framme och värmer oss med sina strålar.
nouw.com/fibrolivet
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, vi får hålla tummarna för att detta ger oss något gott i slutändan! Känns nästan hemskt att säga så när människor har förlorat sina liv, men man går ju under om man inte försöker hitta de små ljusglimtar som faktiskt finns.
nouw.com/charlottelinden
Kamillas ,
Instämmer med dig vi måste se allt pos särskilt i kriser. Live är här och nu även om land krisar😊
kamillaskamera.com/
charlottelinden
charlottelinden,
Marie,
Vi måste verkligen se till det possitiva i detta, så sant.
sweetwordsbymirre.com
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, jag tror att det är viktigt!
nouw.com/charlottelinden
Paulina
,
Bra att se livet positivt. Jag försöker att inte tänka för mycket på det negativa. Även om det händer saker kring oss kan vi inte gå omkring och oroa oss för mycket för det.
charlottelinden
charlottelinden,
Nej, precis. Det enda man kan göra är att dra sitt strå till stacken, sedan får man försöka att tänka positivt utöver det. Om det går.
nouw.com/charlottelinden