En annorlunda jul

Inlägget är ett betalt samarbete med fyndiq.se.

Om en vecka är det jul och ute står regnet som spön i backen. Världen är svartvit och faktiskt ganska ful och inom mig har varken vinter- eller julkänsla infunnit sig. Jag drömmer om vit snö och solljus och tänker på alla de barn som tvingas växa upp utan pulkaåkning och snöbollskrig. För mig var veckorna innan och under jul de bästa på hela året som liten. Jag byggde snögubbar på rasterna, stöpte ljus och byggde lertomtar på skoltid och vaknade med en miljon fjärilar i magen om morgnarna. Den där känslan är för länge sedan försvunnen och det ger mig alltid ett litet sting i hjärtat att inse det på nytt varje år. Jag saknar att vara förväntansfull.

I år väntar en annorlunda jul och jag känner jag mig faktiskt okej med det. Ett mindre och lite tråkigare julfirande känns som en petitess i sammanhanget jämfört med all den misär som pandemin orsakat och fortfarande orsakar. Jag kommer att fira julafton hemma hos mamma ihop med henne och Johan. Mina syskon blir kvar på respektive hemort och vårt firande kommer att bli enkelt.Hur ser ditt julfirande ut? Kommer du att köpa julmat och julklappar som vanligt eller hålla firandet på en mer simpel nivå?

Personligen har jag inte köpt en enda julklapp, dels på grund av det annorlunda upplägget men även på grund av det faktum att man inte bör gå i affärer just nu. Jag har dock blivit lite sugen på att klicka hem ett par billiga klappar för symbolikens skull och sitter just nu och klickar runt hos Fyndiq där man kan finna det mesta. Jag har tidigare beställt mobilskal därifrån och har alltid varit nöjd, särskilt då deras låga priser är som gjorda för min studentplånbok. Just nu har de en produktkategori benämnd just "julklappar" där allt ifrån skönhetsprodukter till elektronik går att fynda vilken jag tycker att du ska ge ett besök om du precis som jag har kommit på i sista stund att du saknar en eller ett par klappar. Beställer du idag hinner du få din beställning i tid då leveranstiden är 1-3 arbetsdagar.

Gillar

Kommentarer