Frågor & svar - Mitt bloggande.

Hur länge har du bloggat och vad fick dig att starta en blogg?

Jag började skriva dagbok för hand när jag var kanske 5 år gammal och gjorde det fram till jag var i tjugoårsåldern så att dokumentera mitt liv har alltid varit en naturlig del av min vardag. Under den tid då Lunarstorm var aktuellt utökade jag dagboksskrivandet och började skriva flera gånger per dag där inne under deras "digitala dagbok" och under 2006 startade jag min första riktiga blogg. Anledningen till att den startades är nog en blandning mellan att jag, som sagt, alltid har fört dagbok och att jag alltid har älskat och fortfarande älskar att skriva och leka med ord.

Bästa och sämsta med att blogga?

Det bästa är utan tvekan att få skriva, all fin respons jag är bortskämd med att få samt de relationer jag byggt och fortfarande bygger med alla er som läser och kommenterar. Jag hade inte ens kunnat drömma om hur mycket fint bloggvärlden skulle ge mig när jag valde att börja blogga. Det sämsta är den press som lätt uppstår med att driva en blogg. Jag känner alltid att jag har någonting jag borde göra och trots att ingen tvingar mig till att skriva och publicera någonting varje dag känner jag alltid en liten inre stress om jag inte gör det.

Har du något mål med bloggen?

Jag har som ambition att börja väva in mer psykologi i bloggen då det är inom det området jag har relevant kompetens att bidra med. Mitt mål för stunden är därför att få in en god rutin på detta vilket jag tycker att jag har kommit iallafall en bit på vägen med. Sedan har jag ett par andra lite mer långsiktiga drömmar och mål som jag inte riktigt vågar skriva ned ännu då jag är livrädd för att jinxa mig själv, haha.


Hur viktigt är det för dig att blogga? Betyder bloggen mycket för dig?


Jag skulle nog inte påstå att det är viktigt då jag varken livnär mig på bloggen eller är beroende av den på något annat sätt. Däremot mår jag bra av att blogga och ser det som ett positivt inslag i mitt liv. Både denna blogg, de jag haft tidigare och mina handskrivna dagböcker betyder oerhört mycket för mig då de innehåller så otroligt mycket minnen. Jag har i stort sätt hela mitt liv dokumenterat vilket är ovärderligt.

Hur länge hade du blogguppehåll och hur kändes det?


Jag hade blogguppehåll mellan april någon gång förra året och 1 januari i år. Uppehållet var helt oplanerat och började med att jag sköt upp att skriva ett par dagar bara. Sedan sprang tiden iväg och jag tänkte varenda dag att jag skulle sätta mig ned och skriva men av någon anledning föll det mig inte in. Till slut sa jag till mig själv att släppa tanken på bloggen helt tills orken kom tillbaka istället för att befinna mig någonstans i ett mellanläge där jag inte producerade någonting men trots det lät tanken göra mig stressad. Tiden fortsatte gå och plötsligt var året slut.

Det kändes både bra och dåligt med ett sådant långt uppehåll. Bra då jag tror att jag behövde det - jag hade precis landat efter ett väldigt turbulent 2019 - och dåligt då det hände så mycket som jag verkligen hade velat dela med er.

Vad vill du helst läsa om i andras bloggar?

Jag fastnar nästan enbart för bloggar där personen som skriver är duktig på att skriva och använder ett fint, korrekt och gärna lite "poetiskt" språk. Jag föredrar att man har en jämn mix mellan vardag och andra typer av inlägg och läser helst av allt personliga tankar och reflektioner.

Gillar

Kommentarer

Jennifer,
De bästa med att blogga är ju helt klart alla fina människor jag har lärt känna 😊 Jag har också skrivit dagbok sedan väldigt tidig ålder 😊
jennifermarie.se
Så roligt att läsa detta då jag inser att vi är lika här. Jag har också skrivit handskriven dagbok under många år innan jag gick över till blogg på Lunarstorm och först egentligen Skunk 1999. 2004 började jag blogga på riktigt. Skrev för mig själv tidigare och gör ännu men älskar den fina gemenskap man får i bloggens värld.
www.saramadeleine.se
Jessiekaos
Jessiekaos,
psykologi är så intressant, något som ja också alltid viljat skriva mer om, då det alltid stått mig varmt om hjärtat, dock i nuläget blir det lite mer persoligt än fakta kanske som jag skriver i mellan åt. Eller hur man säger haha. ser framemot dina såna inlägg jag älskar att läsa om psykologi och diskkutera kring det. Så älskar att ha hittat en till bloggare som brinner för detta ämne <3 kram
nouw.com/jessiekaos
Hannas krypin,
Vad roligt att läsa om dina tankar kring bloggen. Jag har också mål med mitt bloggande. Förut kunde jag också känna mig stressad över bloggen, att jag borde skriva något. Nu har jag dock släppt det för att stressa fram inlägg, det blir inget bra. Jag skulle jättegärna läsa mer om psykologi. Så spännande ju!
hannafialotta.blogg.se
Madeleine,
Bloggen ska ju vara rolig tycker jag. Känner man en stress över det ska man bara sluta. Har också alltid skrivit dagbok och på något konstigt sätt känns det här som en förlängning av den tiden
www.nouw.com/madelena
Amanda ,
Vad kul att läsa att du tycker om att dokumentera ditt liv och att skriva det för mej är skriva det en del av mitt liv som är inspererad och roligt ❤️
amndiz.se
Pärla
,
Ja det bästa är definitvt alla fina människor man lärt känna, otroligt vilken gemenskap det finns i bloggvärlden.
Det var inget dåligt uppehåll du hade, jag hade nog aldrig kunnat hålla mig ifrån så länge hehe! Kul att du hittat tillbaka hur som.
Moa Larsson,
Det är verkligen en svår balansgång mellan viljan och glädjen i skrivandet och pressen man känner gentemot sig själv och ibland sina läsare. Att man vill och borde blogga kan kväva vilken glädje som helst. Men häftigt att du skrivit så länge, både här och i dagböcker. Har du kvar alla?
moafidelie.com
Diana Saelöen,
roligt att läsa att du också skrivit dagbok sedan småbarnsåren. Jag har också gjort det med vissa uppehåll. Fortfarande har jag också en analog dagbok där jag skriver ner vissa saker som i nuläget kanske inte bör delas med resten av världen (eller snarare bekanta som också läser bloggen ) tycker också om att skriva olika typer av inlägg
nouw.com/fibrolivet
Amandizan
Amandizan,
Vart har du bloggat förut innan nouw? Jag tycker också om att skriva det är som terapi för mig😊
nouw.com/amandizan