Greta Thunberg och pensionärsliv

Midsommardagen. Jag inledde den genom att sitta utomhus och läsa till ljudet av sommarregnet som smattrade mot taket. I bakgrunden spelades säsongspremiären av Sommar i P1 och jag slungades tillbaka till min barndom då sommarprat präglade varenda sommarlovsdag. Idag är jag lite sämre på att lyssna men nog spetsar jag alltid öronen lite extra om radion står på där jag befinner mig. Greta Thunberg var först ut i år, lyssnade ni? Jag tycker att hennes sommarprat var genomtänkt och välformulerat, men för mig är det fina och fängslande med Sommar i P1 att få lära känna personen bakom namnet. I just detta fall tyckte jag att det var för lite sådant och för mycket fakta och information. Jag vill ju bli inbjuden till en privat värld jag inte tidigare besökt bestående av tankar, känslor och bakgrund – inte lära mig en ny vetenskap.

Nåväl. Till min stora glädje drog regnet vidare relativt snabbt vilket gjorde att jag resten av dagen kunde fokusera på vad jag gör allra bäst – bli brun och bada. Framåt kvällskvisten kom en av mina morbröder på besök och när han åkte efter lite gött snack och Corona-vänligt umgänge avslutade jag och Johan kvällen genom att sitta tätt ihop och lösa korsord. Vi lever som riktiga pensionärer här uppe och jag älskar det.


Gillar

Kommentarer

Amandizan
Amandizan,
Jag har läst lite idag jag också att sitta ute och läsa nu på sommaren tycker jag är så mysigt. 😍
nouw.com/amandizan
charlottelinden
charlottelinden,
Åh, ja! Det är fantatiskt! ❤️
nouw.com/charlottelinden
Yela
Yela,
Åh har helt missat sommarpratet, tycker det kan vara så mysigt att lyssna på! Tack för påminelsen 😃 Himla underbart det lät med bad också!
nouw.com/yela
charlottelinden
charlottelinden,
Jag tycker att sommarprat ger en sådan sommarkänsla! Är dålig på att lyssna när jag är hemma i stan men här på landet står alltid radion på i bakgrunden! 😃
nouw.com/charlottelinden
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229