Greta Thunberg och pensionärsliv

Midsommardagen. Jag inledde den genom att sitta utomhus och läsa till ljudet av sommarregnet som smattrade mot taket. I bakgrunden spelades säsongspremiären av Sommar i P1 och jag slungades tillbaka till min barndom då sommarprat präglade varenda sommarlovsdag. Idag är jag lite sämre på att lyssna men nog spetsar jag alltid öronen lite extra om radion står på där jag befinner mig. Greta Thunberg var först ut i år, lyssnade ni? Jag tycker att hennes sommarprat var genomtänkt och välformulerat, men för mig är det fina och fängslande med Sommar i P1 att få lära känna personen bakom namnet. I just detta fall tyckte jag att det var för lite sådant och för mycket fakta och information. Jag vill ju bli inbjuden till en privat värld jag inte tidigare besökt bestående av tankar, känslor och bakgrund – inte lära mig en ny vetenskap.

Nåväl. Till min stora glädje drog regnet vidare relativt snabbt vilket gjorde att jag resten av dagen kunde fokusera på vad jag gör allra bäst – bli brun och bada. Framåt kvällskvisten kom en av mina morbröder på besök och när han åkte efter lite gött snack och Corona-vänligt umgänge avslutade jag och Johan kvällen genom att sitta tätt ihop och lösa korsord. Vi lever som riktiga pensionärer här uppe och jag älskar det.


Gillar

Kommentarer

Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Så härligt att lyssna på lite sommarprat tyclker jag 😊 ska med göra det i dag <3
nouw.com/amandamalmflod
charlottelinden
charlottelinden,
Emma Engström,
Åh jag såg att Greta släppt sitt sommarprat och har tänkt att jag ska lyssna på det! Gilalr verkligen sommarprat, så mysiga att lyssna på och att man får lära känna personen på ett annat sätt liksom 😃 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
charlottelinden
charlottelinden,
Visst är det? Tycker sommarprat ger sådan sommarkänsla. 😊 Kram ❤️
nouw.com/charlottelinden
Nej har inte lyssnat, jag kommer inte göra heller. Kände inte att någon tilltalade mig i år och så är det ju ibland. Dessutom har jag otroligt svårt för Gretas röst, det är ju så ibland man kan ju inte gilla allt 😊.
www.saramadeleine.se
Tess,
Men oh de låter ju helt fantastiskt vännen 😃 har dock inte lyssnat på den faktiskt
blondinas.se
charlottelinden
charlottelinden,
Elina,
Jag har inte lyssnat, jag får se om det blir av att jag gör det
detkaosvikallarvardag.com
charlottelinden
charlottelinden,
Kanske dyker det upp någon intressant person som gör att du blir sugen på att lyssna framöver 😊
nouw.com/charlottelinden
Marie,
Sommarpratarna har jag aldrig lyssnat på faktiskt, men får nostalgi kring att det alltid var sommarlovsprog denna tiden på året, vår tös har dock ej fastnat för dem
sweetwordsbymirre.com
charlottelinden
charlottelinden,
Ååååh, sommarlovsmorgon var det bästa jag visste när jag var liten! Är det sämre nu för tiden eller det likt det som sändes förr? 😃
nouw.com/charlottelinden
Silverblomma,
Har inte lyssnat på sommarpratarna någon gång, lyssnar aldrig på radio utan bara musik och böcker..Men badar det gör vi med minst en gång om dagen just nu..superfint väder..
www.nouw.se/silverblomma
charlottelinden
charlottelinden,
Bada är det bästa som finns! 😃
nouw.com/charlottelinden
Kamilla,
Sommarpraten stod alltid på hos oss när jag avr barn. I år har jag gett mig själv egen tid och lyssnat på båda de två som varit. Så underbart mkt sommar att lyssna. greta var verkligen bra.
kamillaskamera.com/
charlottelinden
charlottelinden,
Men eller hur? Sommarprat ger verkligen en nostalgi- och sommarkänsla för mig! Så mysigt!
nouw.com/charlottelinden
Amandizan
Amandizan,
Jag har läst lite idag jag också att sitta ute och läsa nu på sommaren tycker jag är så mysigt. 😍
nouw.com/amandizan
charlottelinden
charlottelinden,
Åh, ja! Det är fantatiskt! ❤️
nouw.com/charlottelinden
Yela
Yela,
Åh har helt missat sommarpratet, tycker det kan vara så mysigt att lyssna på! Tack för påminelsen 😃 Himla underbart det lät med bad också!
nouw.com/yela
charlottelinden
charlottelinden,
Jag tycker att sommarprat ger en sådan sommarkänsla! Är dålig på att lyssna när jag är hemma i stan men här på landet står alltid radion på i bakgrunden! 😃
nouw.com/charlottelinden