När förlorade vi förmågan att bara leva?


Det fanns en tid då jag trodde att jag blev inspirerad av att läsa citat, blogginlägg och instagramposts om to do-lists, ständig utveckling och det farliga i att stå still. En tid då jag trodde att det var den enda sanningen och vad jag behövde för att bli mitt bästa jag. Någonstans där på vägen vaknade jag upp och idag är jag så ofantligt trött på den eviga hetsen om att man ständigt måste vara på väg någonstans, att du alltid skall prestera bättre än igår och att vi minsann aldrig skall tillåta oss själva att bli bekväma. När förvandlades livet till en tävling i prestation?Dagligen hör jag unga tjejer, framförallt, predika om vikten i att alltid ha ett mål, att alltid sträva framåt och att aldrig nöja sig. Var dag skall ses som en ny möjlighet till utveckling och förändring och varenda timma som inte är välspenderad är en bortslösad timma.
Det diskuteras månatliga mål om att vara mer och göra mer, sluts nyårslöften fokuserade kring att bli bättre och publiceras måndagsinlägg om att ditt drömliv ligger i dina händer - bara du pressar dig själv lite till och absolut inte stannar upp.


Vi har skapat en evig loop. En loop där vi fokuserar på vad vi behöver göra för att ta oss framåt istället för att titta oss omkring och inse vad vi faktiskt har, vad vi är. Vi lär oss av varandra att nyckeln till personlig framgång och inre tillfredsställelse är att aldrig sluta springa.

När förlorade vi förmågan att bara leva
och när slutade det vara beundransvärt att vara nöjd?
Ställ dig själv frågan: "När gjorde jag senast någonting enbart för nöjes skull och inte på grund av det faktum att det gör mig bättre eller kan ge mig något positivt i längden?" Det är svårare än vad man tror att komma fram till ett vettigt svar på den frågan. När vi var yngre hade vi hobbys och fritidsintressen med fokus på omedelbar njutning och glädje - idag har vi fritidsintressen som skall gynna vårt framtida jag.

Följande ord är lika mycket en påminnelse till mig själv som till er:


Du behöver inte sjutton stora mål och hundraåttiofyra små, dagliga listor om vad du bör ha utfört vid dagens slut eller ständiga påminnelser om att du är kapabel att göra precis vad du vill. Det enda du behöver är Du. Utveckling kommer med var ny dag oavsett om du fyllt den med serietittande eller tjugo timmar på kontoret och framåt kommer du vare sig du vill eller inte då tiden är någonting vi inte kan styra.
Det är mer än okej att bara vara och i det långa loppet tror jag att precis det är nyckeln till inre ro och lycka.

_____

Gillar

Kommentarer

Bylisa.se ,
Jag håller verkligen med! Jag jobbar på att försöka vara mer här och nu, det r mitt mål🙂 Stå still och bara vara!
bylisa.se
charlottelinden
charlottelinden,
Jag har samma mål som du! Det är svårt, men man kan ju inte göra mer än att försöka och tänka aktivt på det. 😊
nouw.com/charlottelinden
Så himla bra poäng här, jag håller så med dig. Jag tror det är en slags tävling också? Alltså det där strävan efter det perfekta livet. Det börjar redan i skolåldern, vem kan mest i skolan. Sedan på högstadiet vem är snyggast, sedan kommer man in i den här att förfylla sig själv varje dag. Leva som varje dag vore den sista. Istället för att bara stanna upp och tänka "vad är bra med mitt liv, vad behöver jag?" Så länge man bara ska ha mer och leva upp till något ouppnåligt blir man nog aldrig till fullo lycklig?
www.saramadeleine.se
charlottelinden
charlottelinden,
Håller med dig till 100%. Det känns som att samhället och vi alla just nu gör oss själva en fet j*kla otjänst. ❤️
nouw.com/charlottelinden
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Jag såtter inte upp mål men jag gör to do list för att jag sak göra det jag måste göra =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
charlottelinden
charlottelinden,
Det är bra! 😊
nouw.com/charlottelinden
Diana,
Vilket fantastiskt inlägg; en påminnelse till många av oss, vi duger som vi är och har rätt att slappna av...jag delar det vidare på facebook.
nouw.com/fibrolivet
charlottelinden
charlottelinden,
Tack så jättemycket! ❤️
nouw.com/charlottelinden
matildaallerhed
matildaallerhed,
Bra skrivet! Jag tycker absolut att man ska ha mål och att man ska jobba och kämpa för att nå de, MEN man måste lära sig att ta ett steg tillbaka och varva ner också 😊
Kram
nouw.com/matildaallerhed
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, precis! 😊 Det är en sak att ha mål - det är nog sunt på många sätt. Men att ständigt försöka vara bättre och sträva efter mer är nog inte sunt i längden. Man glömmer ju bort att leva då!
nouw.com/charlottelinden
silverblomma,
Bra inlägg..det är okej att bara vara ibland..finns mycket att uppleva som man missar om man jämt har fullt upp
www.nouw.com/silverblomma
charlottelinden
charlottelinden,
Tack snälla! Ja, verkligen. Livet är ju så mycket mer än att ständigt försöka vara bättre och sträva efter mer.
nouw.com/charlottelinden
Michelle ,
Jättebra skrivet jag håller me de i många punkter ... tycker det var på tiden att någon som du vågar prata i. Detta 💕
michellefrandell.blogg.se
Åse
,
De där känner man igen från många..
charlottelinden
charlottelinden,
Amanda ,
Jag sätter inte upp mål jag kör en måste göra lista 😆
amndiz.se
charlottelinden
charlottelinden,
Fungerar det bra för dig? 😊
nouw.com/charlottelinden
Marie,
Lverlag sätter vi nog höga krav på oss själva, är nog omedvetet så, men tycker dina citatinlägg är fina
sweetwordsbymirre.wordpress.com/
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, jag tror också att det sker omedvetet på många plan, men det blir ju inte bättre av att ständigt matas av att man alltid (!) ska fokusera på förbättring och utveckling.
nouw.com/charlottelinden