Podcastinspelning och falsk trygghet


Är ni bra på att utmana er själva och göra sådant som skrämmer er eller har ni, likt mig, byggt bo innanför er comfort zone? Jag är fruktansvärt dålig på att göra sådant som jag tycker är läskigt, nervöst eller utmanande. Egentligen inte på grund av att jag tvivlar på min förmåga utan på grund av min ångest som håller mig fastkedjad vid allt som är tryggt. Att unna sig själv att få uppleva känslan av att faktisk klara av annat än det man gör på rutin är viktigt både för självförtroende och självkänsla, men när man lever med en ångestproblematik är det en kamp på liv och död att faktiskt våga släppa taget om tryggheten som man håller så otroligt hårt i. Med det sagt är jag ikväll otroligt stolt över mig själv då jag inom loppet av en vecka har gjort två saker som jag länge trott att jag inte skulle våga göra - genomföra en arbetsintervju och gästa en podcast.

Det förstnämnda, arbetsintervjun, har jag ju berättat om tidigare, men podcastinspelningen gick av stapeln i eftermiddags. Jag velade fram till bara en kort stund innan om huruvida jag faktiskt skulle ställa upp eller inte, men till slut samlade jag mod och gjorde det. Och tro't eller ej - det gick super! Tror jag iallafall. Jag tycker att samtalet flöt på bra och jag tror, och hoppas, att ett par av de tips jag delade med mig av kom ut bra och kanske kan väcka lite tankar hos iallafall någon där ute.Summan av kardemumman - känslan av att ha genomfört och klarat av någonting som man varit rädd för att genomföra är så otroligt mycket mer värd än den falska trygghet man låter sig själv låsas fast vid när man lider av ångest. Påminn mig om det när jag inför nästa utmaning jag ställs inför sitter här och tvivlar och tvekar igen, cause that day will come.

Gillar

Kommentarer

corkystyle
corkystyle,

Kul att det gick bra. Ser fram emot att höra den podden.

nouw.com/corkystyle
Thessies
Thessies,

Vilken fin blogg du har! 😍🌈 Den bästa jag har läst någonsin, tror jag! 🙌 Kommer definitivt att följa dig och läsa fler av dina inlägg när jag är lite piggare! Du kommer att vara en stor inspiration känner jag på mig 🥰💛

nouw.com/thessies
charlottelinden
charlottelinden,

Men wow, vilka fina ord! Så glad jag blir!!!!! Tack snälla ❤️❤️❤️

nouw.com/charlottelinden