Så klarade jag högskoleprovet

Inägget är ett betalt samarbete med hpguiden.se.

Tidig höst 2016 klev jag nervöst in på högskolan för första gången. Jag hade alltid vetat att jag ville plugga, men vägen dit hade varit både brokig och lång. Inte bara hade jag haft svårt att veta vad jag faktiskt ville plugga – jag hade också svårt att slå mig fram i konkurrensen om de få platser som universitet och högskolor erbjuder. Jag hade bra betyg men då de utbildningar jag önskade söka hade höga intagningspoäng var de inte tillräckligt bra. Min lösning blev således, som för så många andra, högskoleprovet. Jag gjorde det både vår och höst 2016 och i slutändan blev det vad som gjorde att jag idag sitter här som utbildad beteendevetare med en magisterexamen i psykologi.

Jag har många gånger fått frågan om hur man ska göra och vad som krävs för att få ett bra resultat på högskoleprovet och mitt bästa och enda tips är och har alltid varit detsamma - PLUGGA INNAN och LÄS PÅ! Ett vanligt misstag som många som ska göra provet gör är att de inte pluggar innan. På ett sätt kan jag förstå resonemanget då provet ju är menat att belysa de delar inom svenska, engelska och matte som man redan ska ha lärt sig under gymnasietiden, men samtidigt tror jag att det är svårt att förstå hur maffigt provet faktiskt är. Högskoleprovet är dessutom, enligt mig, ett väldigt speciellt prov som kräver ett särskilt tänk vilket gör förberedelserna än mer viktiga.


.

Så förberedde jag mig.

Jag ägnade otroligt många veckor innan båda mina prov åt att färska upp minnet och plugga på de olika delar som provet består av – svenska, engelska och matte – och lyckades faktiskt på grund av det få ett bra resultat både första och andra gången jag gjorde det. Jag satt hela dagar och gjorde gamla prov, tittade på videos som på ett pedagogiskt sätt gick igenom hur diverse uppgifter skulle lösas och plöjde igenom hela min gamla mattebok från gymnasiet. En tjänst som gjorde mig otroligt mycket gott var hpguiden.se varför detta samarbete känns så bra i hjärtat.

Hpguiden.se är en tjänst som syftar till att ge dig de allra bästa förutsättningarna för att klara av och erhålla ett bra resultat på högskoleprovet. De erbjuder kostnadsfritt flertalet övningsuppgifter och förklaringar till och videogenomgångar för hur de ska lösas men har även ett VIP-medlemskap där du bland annat får ett skräddarsytt studieupplägg och en personlig coach som själv har skrivit högsta resultat på provet. Jag, som har plöjt igenom halva internet i jakt på de bästa tipsen, skulle omöjligt kunna rekommendera en tjänst som ger dig bättre förutsättningar inför provet än vad hpguiden gör så om du tillhör den skara som ska göra det i höst tycker jag att du ska unna dig ett besök på deras hemsida!

Gillar

Kommentarer