Till dig som drömmer om eget företag

I betalt samarbete med Företagarna.


Att starta och driva eget företag känns som någonting som alla drömmer om i perioder i livet. Kanske är du trött på att jobba under någon annan, kanske har du en idé som du tror hade kunnat revolutionera samhället eller kanske har du bara en dröm om att bygga upp någonting eget från grunden. Jag lever ihop med en sambo som driver eget företag och att se honom arbeta har fått mig att både drömma om en liknande situation men också inse att den romantiserade bilden av hur det är att vara egen företagare i de allra flesta fall inte riktigt stämmer överens med verkligheten. Att driva eget kräver oändligt med ansvar, jobb och arbete bakom kulisserna som är lätt att glömma bort när man bara tittar utifrån.

Hos Företagarna kan du som är egen företagare få stöd, rådgivning och praktisk hjälp av kunniga personer med mångårig erfarenhet och kunskap inom de områden där din egen eventuellt brister. Företagarna är Sveriges största organisation för små och medelstora företag. De företräder över 60.000 företagare och samhällsbärare och har 250 föreningar. Företagarna arbetar för företagare och driver bland annat politiska frågor i syfte att gynna små och medelstora företag. Som medlem i organisationen erbjuds du juridisk hjälp, gynnsamma försäkringar, rabatter, kostnadsfri coachning vid eventuell kris, utbildningar till rabatterat pris och en mängd andra förmåner som är guld värda för en ensam företagare som försöker slå sig fram i ett ibland ganska hårt klimat.

Tillgången till juridisk hjälp är någonting som jag personligen värderar otroligt högt. Jag har läst juridik på universitetsnivå och minns att jag slogs av hur otroligt mycket jag inte hade en aning om. För att undvika att hamna i en situation där du riskerar att missa de rättigheter och/eller skyldigheter du har som företagare finner jag det därför otroligt värdefullt att ha förmånen att rådgöra med någon som är kunnig. Särskilt som egen företagare där otroligt mycket är styrt av etablerade regelverk.

Gillar

Kommentarer