Tips: Fängslande miniserie.

Efter att ha sett det sista avsnittet av La Casa de Papel började jag och Johan igår titta på en miniserie som vi länge har längtat efter att se - Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez. Vi har nu sett 2 av 3 avsnitt och jag kan varmt rekommendera dokumentären till er alla.


Aaron Hernandez var en framgångsrik utövare av amerikansk fotboll som i löndom, vid sidan av sin karriär som aktivt fotbollsproffs, levde ett helt annat liv. 2015 dömdes han till livstids fängelse för mord och 2017 begick han självmord i fängelset. Dokumentären är fängslande och intressant på många sätt. Dels rent psykologiskt då jag med min utbildning i ryggen kan finna många ledtrådar till hur och varför han förvandlades till en kallblodig mördare men även moraliskt då man starkt kan ifrågasätta hur hans karriär som välbetald och framgångsrik atlet kunde tillåtas fortgå trots tydliga bevis på att han var ute på hal is. Det blir pinsamt tydligt hur världen och samhället romantiserar och idealiserar kända ansikten.

Intressant och tragiskt är även det faktum att Aaron efter sin död visade sig lida av CTE vilket är en sjukdom orsakad av upprepat våld mot huvudet. Sjukdomen ger symptom som demens, depression och impulsivitet och tros ha kunnat vara anledningen till hans självmord. Många utövare av amerikansk fotboll har efter sin död bekräftats lida av just CTE ilket enligt mig gör det etiskt oförsvarbart att sporten får fortgå.

Har du sett serien? Vad tyckte du?
Låt oss diskutera!

Gillar

Kommentarer

Jenny,
Åh jag har varit på väg att kolla på den flera gånger men tänkt "äh tar den i morgon" men nu ska jag verkligen titta På den. Tack för påminnelsen 😊

kram kram
jenzel.se
charlottelinden
charlottelinden,
Så gjorde jag också innan jag såg den, haha! Men ja, titta på den! Så himla fängslande 😊
nouw.com/charlottelinden
Fröken Rödlök ,
Det måste vara extra intressant och roligt att kika på sånt här med tanke på den utbildningen du har.
Www.frokenrodlok.se
charlottelinden
charlottelinden,
Ja, jag tycker det är så roligt att känna att jag faktiskt kan och har lärt mig någonting vilket märks lite extra tydligt när det kommer till sådana här typer av dokumentärer där det är mycket psykologi involverat! 🥰
nouw.com/charlottelinden
IP: 82.99.3.229