Topp 3 bästa serierna just nu


Detta var serien jag nämnde för ett par inlägg sedan att jag och Johan har sträckkollat de senaste dagarna. Storyn är verklighetsbaserad och handlar om en serie grova våldtäkter. Paralellt med sökandet efter gärningsmannen får man följa en 16-årig tjej som blir utsatt för en grov våldtäkt och sedan misstrodd av rättsväsendet och hela sin omgivning. Just det faktum att det inte enbart är fokus på brottsutredning utan att man även får följa denna tjej i kampen med sig själv och mot samhället och alla runt omkring gjorde att jag satt som klistrad från första stund. 10/10.


Denna serie är vad jag och Johan följer just nu. Jag är väldigt kräsen med serier då mitt dåliga tålamod får mig att ge upp efter fem minuter om första intrycket inte är WOW, men denna serie, likt den förra, hade mig från första stund! Storyn är baserad på fallet med O.J Simpson som 1994 åtalades för mord på sin ex-fru och hennes manliga vän. Trots att handlingen är tung har de lyckats få serien att kännas lättsam och skådespeleriet med FANTASTISKA Cuba Gooding Jr. i huvudrollen är pricken över i't. Jag längtar efter varje nytt avsnitt!


Denna serie, till skillnad från de andra två, tar ett par avsnitt att komma in i, men man väl plöjt igenom en sisådär två - tre stycken är man fast. Även denna är baserad på riktiga händelser och handlar om hur två FBI-agenter på 70-talet utvecklade rättspsykologin genom att analysera dömda seriemördare. För mig var det stor igenkänningsfaktor då jag studerat rättspsykologi och har stor kunskap om beteendeanalys i och med min examen, men även Johan som inte har någon som helst relation till ämnet älskade serien och längtar lika mycket som jag efter nästa säsong!

Gillar

Kommentarer

photoemmz
photoemmz,
Så himla bra tips! Behöver nytt och kolla på nu i helgen. Dom här har jag inte hört talas om innan 😊
nouw.com/photoemmz
charlottelinden
charlottelinden,
Kul! Alla är väldigt sevärda 😃
nouw.com/charlottelinden
Snabela ,
Den förstnänd serien har jag funderat på att titta på. Men dock har det inte blivit av ännu.
nouw.com/snabela
charlottelinden
charlottelinden,
Do it! Jag var fast från första sekund. 😊
nouw.com/charlottelinden
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Vilka bra tips =) har aldrig hört talas om dom där serierna =)
nouw.com/2barnsmammaochfru
charlottelinden
charlottelinden,
Det hade inte jag heller innan vi tittade på dem! Superbra allihop 😃
nouw.com/charlottelinden
korkochkapsyl,
Jag är väldigt dålig på att följa serier, har inte sett nån av dom du skriver om. Jag är lite gammalmodig och sätter på tvn och kollar om det är nåt jag vil se, haha
korkochkapsyl.blogg.se
moaastrom
moaastrom,
Åh vad serien verkar bra, kanske man ska ta en titt 🥰
nouw.com/moaastrom
Vilka bra serietips, den första har jag hört om men inte resten. Ser sällan på denna kategori med serier dock. Är mest för att jag blir berörd och tänker för mycket. Speciellt den första skulle bli så otroligt påverkad av saken.
www.saramadeleine.se
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Härligt med tips! Jag är också väldigt kräsen när det kommer till serier då det faktiskt tar ganska mycket tid att kolla så fastnar jag inte direkt känns det bara som bortkastad tid..
nouw.com/sannaevelyne
Tess,
Inte sett nån av de men tack för tipsen 😃
tessthelin.se
korkochkapsyl,
Läste min egen komentar och kände mej väldigt tråkigt. Läste igenom serierna och insåg att den sista vill jag se, netflix?
korkochkapsyl.blogg.se
Mina,
Tack för serietips.
Alltid kul att få lite tips på nya serier och dessa verkar intressanta allihop.
minasvarld.nu