Topp 3 bästa serierna just nu


Detta var serien jag nämnde för ett par inlägg sedan att jag och Johan har sträckkollat de senaste dagarna. Storyn är verklighetsbaserad och handlar om en serie grova våldtäkter. Paralellt med sökandet efter gärningsmannen får man följa en 16-årig tjej som blir utsatt för en grov våldtäkt och sedan misstrodd av rättsväsendet och hela sin omgivning. Just det faktum att det inte enbart är fokus på brottsutredning utan att man även får följa denna tjej i kampen med sig själv och mot samhället och alla runt omkring gjorde att jag satt som klistrad från första stund. 10/10.


Denna serie är vad jag och Johan följer just nu. Jag är väldigt kräsen med serier då mitt dåliga tålamod får mig att ge upp efter fem minuter om första intrycket inte är WOW, men denna serie, likt den förra, hade mig från första stund! Storyn är baserad på fallet med O.J Simpson som 1994 åtalades för mord på sin ex-fru och hennes manliga vän. Trots att handlingen är tung har de lyckats få serien att kännas lättsam och skådespeleriet med FANTASTISKA Cuba Gooding Jr. i huvudrollen är pricken över i't. Jag längtar efter varje nytt avsnitt!


Denna serie, till skillnad från de andra två, tar ett par avsnitt att komma in i, men man väl plöjt igenom en sisådär två - tre stycken är man fast. Även denna är baserad på riktiga händelser och handlar om hur två FBI-agenter på 70-talet utvecklade rättspsykologin genom att analysera dömda seriemördare. För mig var det stor igenkänningsfaktor då jag studerat rättspsykologi och har stor kunskap om beteendeanalys i och med min examen, men även Johan som inte har någon som helst relation till ämnet älskade serien och längtar lika mycket som jag efter nästa säsong!

Gillar

Kommentarer

korkochkapsyl,
Läste min egen komentar och kände mej väldigt tråkigt. Läste igenom serierna och insåg att den sista vill jag se, netflix?
korkochkapsyl.blogg.se
Mina,
Tack för serietips.
Alltid kul att få lite tips på nya serier och dessa verkar intressanta allihop.
minasvarld.nu